Home  ›  Archieven & Musea
Archieven & Musea

Archieven & Musea

Het belang van een constant klimaat en goede constructie van bewaarruimtes in musea en archieven is duidelijk. Bijzondere stukken en goederen moeten in uitstekende staat blijven. Daarnaast zijn er nog de arbeidsomstandigheden voor de archivaris en andere functionarissen. Het kan lastig zijn om voor die verschillende factoren een goed beheersbaar luchtbehandelingssysteem in te richten.

C A G bijvoorbeeld, is een onafhankelijk Inspectie- & Adviesbureau dat een objectief advies kan uitbrengen omtrent de luchtkwaliteit en de beheersing daarvan. Met behulp van geavanceerde bemonsterings- en analyse-apparatuur zorgen voor haarscherpe metingen. Het advies op basis van de metingen draagt ertoe bij dat archivering binnen de gestelde regels die wettelijk zijn bepaald, kan plaatsvinden, ook vanuit het ARBO-perspectief.

Doordat de richtlijnen van onder meer ICN en het Nationaal Archief worden gevolgd, hebben zij zich inmiddels ontwikkeld tot een echte specialist. Met oog voor het specifieke karakter en de soms bijzondere constructie van archief- of bewaarruimtes.

Print